Who's that girl ? MOMİJİ !

01:31

                                         



Herkese selam :) Daha önceki yazılarımdan birinde ( tık) Momiji çılgınlığımdan bahsetmiş ve en kısa zamanda bendekiler ve momijilerle ilgili bir yazı hazırlayacağımı söylemiştim.İşte o gün bu gün :]

Hi everyone :) In one of my past post (click) I have told you about my Momiji madness and told you that I would be writing a post about momiji's and those I have in a short time.Today is that day. :]

Öncelikle onlarla tanışmam 2 yıl kadar önce oldu.İnternette Poppet'ı görüp aşık olmuştum ama Türkiye'de satıldığını bilmiyordum.Yıllarca bekledikten sonra kafama Poppet'ı almayı koydum ve Momiji'nin sitesine Türkiye'ye gönderim yapıp yapmadıklarını sordum.Ondan sonra Momiji Türkiye Distribütörü ByWonderland (isim tam benlik dimi) bana ulaştı ve internet sitelerinden bu güzelliklere ulaşabileceğimi söylediler.Önce İzmir'deki tek Bilstore'a gidip annemden gizli alırım diye düşündüm ama gittiğimde momiji satmadıklarını,hepsini geri yolladıklarını söylediler.Bir kaç ay sonra annemi ikna edip yılbaşı hediyesi bahanesiyle ilk aşkım Poppet'ı ByWonderland'den almaya karar verdim.İyi ki de onlardan almışım.O kadar özenliler ve kibarlar ki,her türlü sorunda size yardımcı oluyorlar.Vee paketleri o kadar tatlı ki sırf paket için bile bir şeyler alabilirsiniz bence.

I have met them about 2 years ago.After I have seen Poppet I fell in love but I didn't know that they were sold in Turkey.After waiting couple of years I decided to buy Poppet and I have asked Momiji's website if they make deliveries to Turkey.Later on,Momiji Turkey Distributer ByWonderland reached me and told me that I can purchase from their website.First I went to Bilstore in İzmir thinking of buying Poppet without telling my mom however they told me that they don't sell momiji's and they sent back all momiji's.After couple of months I pursuaded my mom to buy my first love Poppet from ByWonderland as a new year gift.



İşte bu da benim minik koleksiyonum :] Aslında başından beri amacım bir tane alıp bırakmaktı ama son durum bu :] Şu an yedi tane var.

This is my little collection :] I only aimed at buying just one and leave it however at the final I got seven momijis. :]



Momijilerin hikayesi şu;
Momjiler el yapımı ve el boyaması koleksiyon bebekleri.Kesinlikle oyuncak değiller.Her biri farklı insanlar tarafından boyanıyor.Reçineden yapılıyorlar bu yüzden bu kadar minik olduklarına bakmayın oldukça ağırlar.Hepsinin kendi kişilikleri var,kimi Etta James seviyor,kimi piyano alıştırması yapmayı.Benim en sevdiğim yanlarıda bu.Mottoları ''Sevgiyi yay''.Gerçekten de aldığımdan beri her baktığımda mutluluk veriyorlar bana.Bazı momijiler sınırlı sayıda üretiliyor ve çabuk tükeniyor.Sınırlı olmayanları da bir kaç yıl içinde yerini yeni momijilere bıraktığından eski momijileri bulmak biraz güç.En önemli özelliklerine gelince,mesaj bebekleri olmaları.Hepsinin altında mesaj bölmesi var :]

Momiji's story;
Momiji is a brand of collectible,hand-painted dolls.They are not toy.They made of resin,thats why they are so heavy.Each momiji has its own personalities.Some of them like Etta James or some of them like piano practicing.I love this speciality the most.Their motto's ''Spread the love''.Each time I look at them from they I bought they give me happiness.Some of them are limited editions.Those that are not limited leave their place to new ones in few years so it's difficult to find vintage momiji's.Each mimiji has a small space in the base to hide a secret message on a blank piece of folded card which is included with the doll. :]






İlk momijim Poppet.İlk olduğu için en kıymetlim kendisi :) Bir de bende karpuzu çok severim belki de ondan 
:) O posta kartlarını ve kazoo oynamayı seviyor.
My first momiji is Poppet.She loves postcards and playing kazoo.

İkinci momijim Gigi :) Ona Hello Kitty kulaklıkları ve müzik aşkı nedeniyle bayılmıştım.O haritaları ve maratonları seviyor.
My second Momiji is Gigi.I love her Hello Kitty earphones.She loves maps and marathones.


Üçüncü momijim Stella.Stellayı İngiltere'den almıştım.O da Gigi gibi Hello Kitty serisinden.O Edgar Allan Poe ve fondü seviyor.
My third momiji is Stella.I bought her from UK.Its from Hello Kitty series like Gigi.She loves Edgar Allan Poe and fondue.


4. momijim Dr.Love.O 750 adet üretilmiş sınırlı sayıda momijilerden biri.O Etta James'i seviyor.
My forth momiji is Dr.Love.She is limited edition.She loves Etta James and snoozy saturdays.





5.Momijim Birthday Girl.Onu ByWonderland'in instagram yarışmasında kazanmıştım.Bu ayın tag'ı #momijisevgiyiyay19.Birthday girl jeolojiyi ve hindistan cevizili krema seviyor.
My fifth momiji is Birthday Girl.I won this momiji from ByWonderland's ig contest.She loves geology and coconut cream.




6.Momijim Darcie Dot Spring Edition.Görünce hemen almak istemiştim,ön satış 12 Nisandaydı,tükenecek diye okula gitmeyip başında oturmuştum bilgisayarın.O da limonlu pay ve nergisleri seviyor.
My sixth momiji is Darcie Dot Spring Edition.She is limited edition.She loves lemon pie and daffodils.


7.Momijim Bibi Button.En zor bulduğum çokça beklediğim bir momiji kendisi.Talibi çok fazla :) O da piyano alıştırmalarını ve Guggenheim'ı seviyor.
My seventh momiji is Bibi Button.This is the momiji which I found the hardest.She loves Guggenheim and piano practice.





Umarım momijilerimi sevmişsinizdir :]
Hope you like my collection. :]




You Might Also Like

4 yorum

  1. En sevdiğim şeyler bunlar ♡ o kadar tatlılar ki. Hepsi birbirinden güzel:)

    YanıtlaSil
  2. bu momiji lerin ne anlam taşıdıklarını hangi siteden öğrenebilirim bi türlü bulamadım yardımcı olurmusunuz lütfen :(

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,
    http://www.bywonderland.com 'dan istediğiniz momijinin üstüne tıkladığınızda onunla ilgili özellikler,ne anlam taşıdıkları da geliyor.Umarım yardımcı olabilmişimdir :)

    YanıtlaSil

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe