Fujifilm Instax Mini 8 Kullanımı - Fujifilm Instax 8 Mini Review and How to Use it!

08:04




I have freaking addiction to cameras especially the analog ones! I just have 6 analog cameras now but my collection's growing up! I have 2 Instax Mini Cameras.I bought my first one two years ago so I've had plenty of time to get used to this cutie ♥ I bought yellow colored one. I was lucky on my second one.One of my best friend were living in Japan and she sent me this adorable Hello Kitty Instax Mini!


Kameralara karşı acayip bir bağımlılığım var özelliklede analog olanlara! Şu anda 6 taneye sahibim ama koleksiyonum giderek büyüyor.2 tane de Instax Mini kameram var. Ilkini 2 yıl önce almıştım yani alışmak için baya zamanımız oldu birbirimize ♥ I Sarı olanını almıştım.İkincisini alırken baya şanslıydım,en iyi arkadaşlarımdan biri Japonya'da yaşıyordu ve bana bu tatlı mı tatllı Hello Kitty'li olanından yolladı!



Instax Mini has been my favorite of all my cameras so far. There are many reasons to love it. Firstly it's really easy to use! Besides you can find film easily. On the other hand wherever I take my camera it make people smile! I really love the waiting and getting excited while the photo is developing! This is the beauty of this camera,you can't delete or add filters on it.

Instax Mini tüm kameralarımın içinde en sevdiğim.Bir çok sebebi var ama ilki kullanımının çok kolay olması.Ayrıca filmininde çok kolay bulunması.Diğer bir yandan kameramı nereye götürürsem götüreyim herkesi gülümsetiyor :) Fotoğraf oluşurken ki beklemeyi,nasıl çıktım acaba diye heyecanlanmayı da çok seviyorum.Bu kameranın güzelliği de işte bu.Fotoğrafı silip,filtre ekleyemiyorsunuz :) 



Film

You can find films in everywhere easily. I think it's a little bit expensive in stores so i recommend Ebay to you. You can buy basic film (white plain) or the patterned film such as hello kitty,floral,minnie mouse etc. In addition to that you can buy themed frames and stick your white plained picture.

Filmleri d&r,bilstore gibi yerlerden kolayca bulabilirsiniz. 10'lu paketi 40-50 tl civarında satılıyor. Bence mağazalarda biraz daha pahalı satıldığından size Ebay.com'u önerebilirim. Düz beyaz basic filmlerden ya da temalı ( hello kitty,minnie mouse,çiçekli vb.) filmlerden alabilirsiniz. Buna ek olarak yapıştırılabilen temalı çerçeveler var,alıp beyaz çerçeveli resminize yapıştırabilirsiniz.


Flash Settings / Flash Ayarı

This camera uses flash and it has 5 different flash settings. Open your camera and before you take photos just look the flash panel. The flash indicator suggest the optional setting (glows red) based on the light.

Kamera'nın 5 farklı flash modu var.Kameranızı açtıktan sonra çekmeye başlamadan önce flash paneline bakın.Işığa göre en uygun olan flash modunu kamera size gösterecektir.(Kırmızı olarak yanıp sönecek)






                              1. Filmin Takılması / Inserting the Film 

 Just open the panel from front and put the film make sure to place the yellow part into the top right corner.

Arka paneli açın ve filmin sarı bölümünün sağ üst köşeye (orada da zaten sarı bir işaret var) gelecek şekilde yerleştirin.
     
ATTENTİON! Don't open the panel unless your cartridge is empty! You can see how many films left,there's a little circle with a number inside.


UYARI! Film bitmeden kesinlikle paneli açmayın! Filminiz yanabilir.Filminizin ne kadar kaldığını kameranın arkasındaki küçük göstergeden (içinde sayı olan küçük bir daire) okuyabilirsiniz.



                                                   2.After Insert the Film / Filmi Taktıktan Sonra

You get this black sheet (bottom in the pic) from your camera when you try the taking photo for the first time with the new film.Don't panic it's just for test-driving.

İlk çekim denemenizde alt resimdeki siyah parçayı kameranızdan çıkarken göreceksiniz.Korkmayın,her yeni filmin ilk çekiminde bir nevi test için bu çıkıyor.



Fotoğrafınız çıktıktan 7-8 dk sonra oluşuyor,sallamanıza da gerek yok kendi kendine oluşabiliyor.



This was my polaroid story,hope you like it! Have you instax mini in your wishlist? 

You Might Also Like

0 yorum

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe