Berlin Mauerpark Fleamarket / Berlin Mauerpark Pazarı / Berlin Flohmarkt am Mauerpark

04:35


Herkese merhaba!

Sonunda yazabilecek kadar valtim oldu.Keşke döndüğümden beri yazacak daha çok zamanım olsaydı ama üniversite bütün vaktimi alıyor ne yazık ki.

Berlin'le ilgili yazılar yazmaya başlamadan önce bu bit pazarıyla başlamak istedim.Eğer Berlin'deyseniz ve bana "Bu güzel pazar sabahı ne yapabilirim?" diye sorarsanız,size kesinlikle Mauerpark Pazarına GİDİN! derim.

Ben Berlin'de 4 gün kaldım ve son günde müzelere ve bu pazara gitmeye karar verdim.

Pazara U-Bahn'ı kullanarak kolaylıkla ulaşabilirsiniz.En yakın istasyon Bernauer Strasse.(U8 hattı üzerinde).Bu istasyonda inip 10 dakikalık bir yürüyüşle alana ulaşabilirsiniz.Ayrıca Bernauer Strasse çok önemli,görülmesi gereken bir lokasyon bence Berlin'de.Berlin Duvarı'nın 1961'de inşaa edildiğinde bu sokaktanda geçiyordu.Bu sokak Batı'dan Doğu'ya kaçmaya çalışan insanların duvarı geçebilmek için apartmanların pencerelerinden ölme pahasına atlamalarıyla ünlendi.Bir çok insan burada duvarı geçmeye çalışırken öldü.Bu sokakta bununla ilgili bir Anı Parkı var,ziyaret etmenizi öneririm.

Hello all!

Finally I have time to write something on blog.I wish I had more time since I came back but sadly my university takes all of my time.

Before I write about Berlin I wanted to start with this flea market in Berlin.If you're in Berlin and ask me "What should I do on this lovely Sunday Morning", I would definitely tell you to GO TO "Mauerpark Fleamarket!!!!

I stayed 4 days in Berlin ( I'll tell you more about it in next posts) and on my last day  I decided to spend my time with museums and this flea market.

You can easily reach Mauerpark Fleamarket with U-Bahn.The nearest U-Bahn is Bernauer Strasse (It's on U8 line).You can get off at Bernauer Strasse and walk 10 minutes to Fleamarket.In addition,Bernauer Strasse has very important location in history.The Berlin Wall erected in 1961 ran along this street. Bernauer Straße became famous for escapes from windows of apartment blocks in the eastern part of the city, down to the street, which was in the West.Several people died here when the border was first enforced.I recommend you to visit Memorial park as well on this street.






Anı Park'ını ziyaret ettikten sonra sonunda bir pazarına ulaştım.Size bit pazarlarını ne kadar sevdiğimi anlatamaaam.O atmosferi,eski eşyalar,kıyafetler acayip hoşuma gidiyor.

Pazara gelirsek, bir sürü kıyafet standı,ağırlıklı olarak eski eşyalar,plaklar ve yiyecek standı var.
Fiyatlar beklediğimden düşüktü.20 euroya çok güzel kameralar vardı ama bavulda yerim olmadığı için alamadım :(  


After I visited the memorial park,I reached the flea market! I can't tell you how much I love flea markets;their atmosphere, vintage clothes and objects (especially cameras and pins) are really alluring to me.

There were various clothing,mostly vintage object and food stalls. Prices were cheaper than I've expected. I found vintage cameras for only 20 euros but couldn't buy :(












Yiyecek standlarında fiyatlar genellikle üç aşağı beş yukarı aynı (2,5-5 euro arası).Bu arada Türk yemekleri bulabilirsiniz :D Ama ben tercihimi hotdog'tan yana kullandım.

The prices are likely same in all of the food stalls.(between 2,5-5 euro) and my choise was a hotdog.










Bir şey aldın mı diye soracak olursanız daha önce dediğim sebepten dolayı alamadım,yeterli yerim yoktu ne yazık ki :D Ama işin aslı gerçekten o pazarda satılan herşeyi alabilirdiiiim!

I coudn't buy anything from flea market.Because I was on 2 weeks long travel and I did not have enough luggage for shopping :D 

Actually I wanted to buy everythiiing!





Minifigürleri gerçekten çok seviyorum,ama markette çok pahalılardı.(6-8 euro arası)

I really love minifigures,in this market however they were really expensive! (between 6-8 euro)









You Might Also Like

1 yorum

  1. I love Mauer Park.
    Sitting there in the summer, listening to life music with a cold beverage is simply the best!

    Your posts are incredible! You should visit http://www.lionshome.co.uk to add your blog to their directory

    Best,
    Leonie

    YanıtlaSil

Like us on Facebook

Flickr Images

Subscribe